Forum - ogólne
Powrót do wątków

Lista wiadomości wątku FAQ - najczęściej zadawane pytania przez nowicjuszy i odpowiedzi graczy

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23]
Autor: Paszczowo LXVI 191
Może mi ktoś doradzić w jakiej kolejności najlepiej ustawiać odkrycia?
O i jeszcze jaka religia jest najlepsza?
Autor: Shire LXVI 506
Nie można wysłać ataku na osadę księstwa 3 razy słabszego i ponad od atakującego, wyznacznikiem siły księstwa jest ilość osad. Zasada ta nie dotyczy wojen i księstw niezwiązkowych
A więc mogę bić słabszych jeżeli jestem niezwiązkowy? >:-)
Myślę, że dopisek w zasadzie może dotyczyć księstwa obrońcy, ale wtedy jest to nieprecyzyjna zasada.
Autor: Wielkie Księstwo Kujawskie LXVIII 230
Jak wybudować "bardziej zaawansowane" budynki typu zamek, kamieniołom?
Od czego to zależy?
Autor: Slezsko (Admin) LXVIII 231
Od ilości surowców które posiadasz.
Autor: Księstwo Doliny LXVIII 243
Wielkie Księstwo Kujawskie czytaj priv to pomogę.
Autor: Żelazny Drwal LXX 786
Witam wszystkich twardzieli :)
Mam przyrost punktów w badaniach, ale nie mam profesorów ani akademii - skąd biorą się punkty w tych badaniach?
Autor: Slezsko (Admin) LXX 790
Konto standard dostaje 1 pkt co 5 tur, konto premium 1 pkt co turę, nawet mimo braku akademii.
Ot taki prezent od Autora :)
Czyżby Jurek znowu nie wytrzymał i wrócił ? :)
Autor: Żelazny Drwal LXX 812
Dzięki za odpowiedź, dużo przypominania mnie czeka.
Czy raz zarejestrowane konto można przywrócić? - bo w regulaminie jest informacja, że konto przypisane jest tylko do świata i po jakimś czasie nielogowania - kasowane.
W następnej edycji nie chciałbym przechodzić przez nowicjat... :)
Nie, nie Jurek :)
Autor: Slezsko (Admin) LXX 813
Zarejestrowane konto istnieje przez ok 3 miesiące po ostatnim logowaniu, potem jest kasowane.
Nowincjat jest jednorazowy. Dopóty utrzymasz konto, nigdy już nie będziesz w związku dla nowincjuszy.
Autor: Żelazny Drwal LXX 824
Dzięki :)
Dzięki :)
Czy trafiejki z lasu trafiają się jedynie drwalom? czy kmieciom również? bo jak na razie u mnie tylko drwalom - jakaś zmiana w mechanice czy nieczysty przypadek?
(pierwszych zawsze wysyłam drwali) - ale gdy wysyłałem na zmianę turami, to nigdy kmieciom nic nie wpadło.
Autor: Grinch Forest LXXI 214
Eventy też trafiają kmieciom, raz trafiłem na wiewiórki ze wścieklicą.
Pytanko czy las może zamienić się w góre? Lub czy po wykarczowaniu lasu może zmienić się teren?

Aby wypowiedzieć się na forum musisz być zalogowany
Możesz zrobić to TUTAJ